l>

עני

מבחר מן הספר " אל ראססאאל: אור הישועה"1
על ידי הזראת שאה מג'סוד סאדג אנג'ה, פיר אובייסי

הנביא מוחמד (עליו השלום) אמר: "העוני הוא קרקע של בלתי נראה".

דע כי העוני הוא לא בעלות ולא בקשות. זה חופש מימוש העצמי של סבלנות, משמעת, ולב להגש עם אמון לאלוהים. מפתח העוני הוא חיפוש ומסירות. האוצר של אלוהים הוא עוניוהלב העני הוא החזה המסכן של האוצר.

עקרון העוני הוא חיבה, והמציאות היא השמדה. האמונה היא לעקוב  את האפוטרופסות של הנביא מוחמד, אשר החל זה עוני ההשמדה, האחדות וישועה סופו. עוני הוא מציאות של מסירות נפש, והבדידות של העני הוא אוצר של שפע. הדרך של העני נעוצה באמון ודבריו בזכר האדון שלו, את גלימתו הוא ההסתרה של סודות גילה, והמטרה שלו היא אלוהים. הרכב שלו הוא לב מודע, השירות שלו הוא ידע,  והמאמצים שלו הם בעבדות.

הדרך של סופי מוסתר המציאות שלו עוד יותר. אין לו שוק ואין וחזרה חיצונית.

משמעותו של דואליזם משמעות מתייחס לשתים וזאת אומרת אני, ואתה. העני י ביטל את עולם האשליה ועבר את העולם של המראה  ועבד להשמדה עצמית עם איחוד עם אלוהים אדירים. ארף (סופי) הוא אשר נתן את לבו אל אלוהיו ואת גופו בשירות האנושות. העני הוא חרוץ בגילוי האורות ועולה על הדרך לאלוהים. העני האמיתי בטל מיותרים. הוא מפנה לבו מן האנשים לאלוהים.

זכור המחויבות שלך ביום בלי התחלה, בלי סוף, עכשיו הוא יום של העוני.

עלה ועשה מאמץ מהמחויבות שלך, התאחדו מכל תפוצות שלך. לא לשבור את הקשר האמיתי והחזק את הנאמנות הטהורה.אתה נצלתה מן העצמי הבוגדני אל גן העדן של האלוהים והשמש המהולל.   

עלה, תעורר ועשה מאמץ כדי לרצות את האהוב, ואל תשים לב לפיתויי המתחרה בורים. ויספר איתו מהלב שלך, איפה עוד תמצאה השאר? הוא באמת ביטוי בלבבות, בלתי נראה, בעומק של האוזניים והעיניים. קרוב אליך יותר הוא עורק הצוואר שלך והכל  הוא רואה, כל אשר מוסתר".

דע כי ביצוע ריטואלים ועוקב טקסים פולחנים הבאים מבוססים על אמונות אישיות והעדפות נטולות האמת. זה לא יועיל לך, ולא יביא את הישועה. עבור המאמינים שגילו בתוכם את האמת והסאלק הנאור, מציאות המסירות הוא ההכרה הפנימית של המורה של הנתיב.

הוא מי מכיר את אלוהים הוא זה אשר עושה כל מאמץ כדי לצית לו ואת המסורת של הנביא שלו.


I. Molana Shah Maghsoud Sadegh Angha, Al-Rasa’el- Poverty and Annihilation (Tehran, Iran: M.T.O. Shahmaghsoudi Publications, 1975), 11-13.